30.7.2012

Hiushistoriaa ja suoravärejä

Tämä  postaus kertoo hiushistoriani. Suurin osa hiusvärimuutoksistani on kuitenkin toteutettu suoraväreillä, joten suurin osa jutuistanikin tässä postauksessa ovat suoraväreistä.
Ensiksi kannattaisi varmaan selventää, mitä suoraväri on. Suoraväri on hiuksille hellävarainen väri, joka ei sisällä hapatetta eikä (useimmat?) myöskään PPD:tä. Ne soveltuvat hiusten sävyttämiseen, esipigmentointiin, palauttamaan hiusväri käsittelyjen välissä ja hiusvärien ylläpitämiseen. Vaaleat ja vaaleahkot hiukset voi myös värjätä pelkästään niillä. Suoravärit eivät ole ikuisia hiuksissa ja useat niistä huuhtoutuvat helposti pois. Riippuu täysin hiuslaadusta ja aiemmista käsittelyistä, kuinka hyvin ne tarttuvat hiukseen ja pysyvät siinä.


Tässä kuvassa on minun oikea ja alkuperäinen hiuvärini. Vaaleat raidat ovat myös omasta takaa.



Vanha ja haalistunut kestoväri meni kuluessaan aina vain oranssimmaksi ja halusin päästä jopa luonnollista väriäni tuhkaisempaan lopputulokseen.


Hunajavaalennus. Se vaalensi väriä vielä hieman lisää ja taittoi väriä neutraalinpaan suuntaan.


väri1

Sitten kehiin astuivat suoravärit! Valitsin itse Fundgen Paint Boxin, sävyssä Purple Haze.

Värjäsin hiukset sekoittamalla suoraväriä hoitoaineeseen (suhteessa 1/3 väriä). Vaikutusaika vaihteli muutaman tunnin ja yön yli muhittamisen välillä.



Ensimmäinen värjäykseni oli violetilla kuten nähdä saattaa. Suoraan värjäyksen jälkeen väri oli mukavan tuhkainen, mutta kului pois haalistuen ikävän pinkihtävän vaiheen kautta.

Tässä välissä ennen seuraavaa suoraväriä, hiukseni olivat taas kerran oranssihtavat, erityisesti latvoista.

13

väri2

Seuraavana vuorossa oli sininen suoraväri, sillä halusin saada hyvin tuhkaisen ruskeat hiukset. Värinä taas Paint Box, sävynä Blue Hawaii.


Sekoitin väriä taas hoitoaineeseen ja vaikutusaikakin pysyi samana.

Keskellä päätä oleva vaaleampi raita värjäytyi täysin siniseksi kun muut tummemmat hiukset olivat vain tuhkaiset. Tietyssä valossa hiukseni näyttivät tosin vihreiltä, mutta se ei minua haitannut. Eipähän olleet ainakaan lämpimät ;)

17

Sininen väri haalistui paljon nätimmin kuin violetti. Lämmin sävy puski vain hiljalleen sen läpi, eikä väri muuttunut miksikään lilapinkkisekoitukseksi.

Oma hiuslaatuni on lainehtiva/kihara ja karkea. Ne ovat myös hyväkuntoiset, sillä pohjalla on vain neljä hapateväriä ja omaa väriä yli 5cm.Tähän hiuslaatuun suoravärit tarttuvat todella hyvin. Itselläni kesti nämä kylmät värit hyvänä kaksi-kolme pesua ja haalistuivat kokonaan pois vasta yli kymmenen pesun jälkeen. Myös neitsythiuksessa (värjäämättömässä) värit pysyivät minulla kauan, mikä oli aika yllättävää, sillä useimmat tarvitsevat hapatevärin suoravärien alle jotta ne pysyisivät/tarttuisivat.
.
Osa II tulossa pian. Siinä sitten niitä punaisia värejä!

2 kommenttia:

Elisa | Miten niin liikaa? kirjoitti...

Hei tuo kynänutturan tekotapa kiinnostais! :)

Elna H kirjoitti...

En nyt kuollaksenikaan muista sen nimeä, joten en voi linkata videota youtubesta :/ Voin kuitenkin selittää!

Eli ekaksi kerätään hiukset yhteen, sitten nostetaan latvat ylös niin että hiusten alle jää etu- ja keskisormi. Tämän jälkeen latvat väännetään vasemman kautta alas. Loput pituudet kieputetaan vastapäivään nutturan tyveen.
Sitten puikko pistetään sormien päällä olevan hiusosion keskeltä läpi ja liu'utetaan oikealle sormien päällä, keräten puolet hiusosiosta mukaan. Sitten puikko pistetään hiuspohjaan kiinni, käännetään vasemmalle ja liu'utetaan sinne vasemmalle niin kauan, että nuttura "loppuu" ja väännetään jäljellä oleva hiusosio sormien päältä puikon alle.
Ja jos nuttura jää liian löysäksi, kannattaa yrittää tehdä se niin, että ei jätä hiusosion alle etu- ja keskisormea vaan jättää sinne pelkän etusormen. Itse teen aina näin :)

Toivottavasti tuosta sai yhtään selvää! Voin linkata videon kunhan vain löydän nutturan nimen päästäni :D